Elfenbankjes hebben altijd tot onze verbeelding gesproken en niet alleen door de naam (zij lijken wel van fluweel). En wij dachten eraan hoe bijzonder het zou zijn het elfenbankje in onze kas te kunnen telen. Als liefhebbers begonnen wij voorzichtig met het telen van voedingsbodems...

Kwekerij Patent uit De Lier is er in geslaagd om het bekende elfenbankje op milieuvriendelijke wijze in haar kas te kweken. Per 1 september biedt zij onder de naam Mystic Nature het elfenbankje jaarrond aan. Het elfenbankje (Trametes versicolor) is een paddenstoel. Het elfenbankje groeit het hele jaar en is een zeer algemene eenjarige saprofyt op stronken en takken van loofbomen. De vruchtlichamen groeien aan één zijde van de stronk of tak. Het elfenbankje naturel is de versie die het meest in de natuur voorkomt en die door Patent in verschillende thema's kan worden aangeboden.

Per 1 september worden ook deze 2 zwammen, ook onder de naam Mystic Nature, geïntroduceerd. De vermiljoenzwam (Pycnoporus sanguineus) die een heel bijzondere uitstraling heeft door zijn levendige rode kleur. Deze zwam komt op maar enkele plaatsen ter wereld voor. Het is uniek dat Kwekerij Patent de vermiljoenzwam in de kas kan telen. Naast de vermiljoenzwam, wordt ook de lakzwam (Ganoderma lucidum) geïntroduceerd. De kleur van de lakzwam varieert van donkerroodbruin tot lichtbruin met vele nuances rood. De naam spreekt door het prachtige glimmende uiterlijk voor zichzelf.

Het elfenbankje, de vermiljoenzwam en de lakzwam zijn winterhard en daarom geschikt voor de tuin, terras en balkon. Voor de consument zijn deze producten gemakkelijk te verzorgen en men kan er maandenlang plezier van hebben.

Bron: de Bloemisterij